štvrtok 8. júna 2017

Stávka o 100 000 dolárov pre všetkých obhajcov islamu


Ali Sina

Dostávam mnoho emailov od nahnevaných moslimov, ktorí niekedy prosia a niekedy mi prikazujú, aby som odstránil svoju stránku (faithfreedom.org - pozn. prekl.). Prosby aj zastrašovanie považujem za znaky psychopatológie. Argumentum ad baculum a argumentum ad misericordiam sú logickými omylmi.

Ak sa vám táto stránka nepáči a chcete, aby som ju odstránil, logicky vyvráťte moje obvinenia proti Mohamedovi. Nielen, že odstránim túto stránku, ale verejne vyhlásim, že islam je pravé náboženstvo. Vyplatím tiež 50 000 dolárov komukoľvek, kto dokáže vyvrátiť ktorékoľvek z tuctu obvinení, ktoré som vzniesol voči Mohamedovi. Obviňujem Mohameda z toho, že je:


Pre moslima (t.j. mohamedána) nie je jednoduché zniesť mnoho kritiky Mohameda (nie to ešte vidieť Mohameda takého, aký bol). Je to ako povedať dieťaťu, že jeho otec je násilník, vrah a zlodej. Dieťa, ktoré obdivuje svojho otca, sa s tým nebude schopné zmieriť, ani keby ste mu ukázali všetky dôkazy sveta. Namiesto toho vás nazve klamárom, bude vás nenávidieť za to, že ste sa ho dotkli, prekľaje vás a môže vybuchnúť od hnevu a fyzicky vás udrieť. Moslim bude úprimne veriť, že Mohamed bol NAJDOKONALEJŠÍM človekom, vľúdnym a súcitným, milosrdným. Moslim by vo všeobecnosti obdivoval a rešpektoval Mohameda viacej než vlastných rodičov. Aby ste pochopili túto záležitosť, kresťanský čitateľ by si mal predstaviť, že mu povedia, že Ježiš bol násilník, vrah a zlodej, alebo že budhistovi povedia to isté o Budhovi alebo že hinduistovi povedia to isté o Krišnovi, Rámovi atď. Ale otec dieťaťa taktiež môže byť násilník, vrah a zlodej a aj v prípade islamu je to tak, že muž považovaný za najlepšieho človeka taký v skutočnosti vôbec nebol.

Dôkazy o vyššie uvedených obvineniach sú podrobne prezentované v mojej knihe Jak porozumět Mohamedovi a muslimům (www.lukaslhotan.cz/Psychologie/73-Jak-porozum%C4%9Bt-Mohamedovi-a-muslim%C5%AFm), ktorá sa teraz dá voľne stiahnuť (nie však jej český preklad - pozn. prekl.).

EDIT 8.4. 2018: Kniha je v angličtine dostupná na stiahnutie tu a tu - pozn. prekl.

Diskutoval som s mnohými moslimami. Ich obhajoba islamu sa dá zaradiť do dvoch kategórií:

a) Popretie autenticity islamských zdrojov, ktoré podávajú správu o zločineckých príbehoch Mohameda

b) Morálny relativizmus a situačná etika, napr. "v tých dňoch boli pedofília, úkladná vražda, znásilnenie, podnikanie nájazdov, drancovanie, masakrovanie a klamanie bežnými metódami, preto je Mohamed nevinný, lebo robil to, čo všetci ostatní." Moslimovia zachádzajú až tak ďaleko, že spochybňujú legitímnosť zlatého pravidla a tvrdia, že nikto iný než posol boží môže rozhodnúť, čo je správne a nesprávne. A preto ak on vraždí, plieni, mučí a znásilňuje, tieto metódy musia byť dobré.

Toto sú hlavné dva argumenty, ktoré moslimovia prezentujú na obhajobu svojho proroka. Každý racionálny človek vidí, že sú to logické omyly.

Obvinenia, ktoré som predložil proti Mohamedovi, sú nevyvrátiteľné, pretože sú zapísané v islamských zdrojoch a ako také sú rovnako dobré ako priznania. Nemôžete zločinca zbaviť viny potom, ako sa priznal, pokiaľ sa nie ste šialení.

Moslimovia sa často pýtajú, "Kto posúdi, či je pokus o vyvrátenie vašich obvinení proti Mohamedovi a islamu úspešný alebo nie?" Nechajme to na čitateľoch. Keď obe strany predložia svoje argumenty bez strachu z represálie, nebude ťažké rozlíšiť pravdu od klamstva. Najskôr si prečítajte moju knihu a potom tu zverejnite svoje protiargumenty.

Úprava 29.7.2007

Vyššie uvedená výzva bola uverejnená v roku 2001 a odvtedy ju nikto nesplnil. Prečítajte si moje diskusie s moslimami. Pozrite si tiež protiargumenty moslimov tu. Je toto všetko, čo vie moslimský svet ponúknuť? Kde sú učenci islamu? Prečo je taká dôležitá úloha ako obhajoba islamu prenechaná amatérom, ktorí islamu ešte viacej škodia? Prečo skutoční učenci islamu zostali ticho?

Pravdou je, že niekoľkí ľudia, ktorí so mnou diskutovali, boli skutoční učenci, ako význačný pakistanský učenec, pán Džaved Ahmed Ghamidí a jeho žiak Dr. Chalíd Zahír. Táto diskusia je povinným čítaním a je dostupná na stiahnutie (v angličtine - pozn. prekl.).

K tomuto dátumu (2007) už nebudem diskutovať s ľuďmi, ktorí chcú diskutovať anonymne. Diskutujem len s uznávanými učencami. Toto rozhodnutie som učinil preto, lebo moslimovia pohnutí svojou vierou a horlivosťou, ale so slabou znalosťou islamu, ma často vyzývajú na diskusiu. Omieľajú rovnaké vyskúšané a vyvrátené argumenty, ktoré každého nudia a potom sa vyparia. Potom ma iní moslimovia buď obviňujú z vymýšľania týchto diskusií alebo z vysmievania sa mojim protivníkom za to, že nie sú skutočnými učencami.

Ku dnešnému dňu tiež zdvojnásobujem odmenu. Ak aj nie ste uznávaný učenec, stále môžete vyhrať cenu. Všetko, čo musíte urobiť, je presvedčiť učenca, aby vyvrátil moje obvinenia. Ak vyhrá alebo vie dokázať, že Mohamed bol prorokom božím, vy a aj on dostanete po 50 000 dolárov. Toto vás má posmeliť, aby ste napísali svojim obdivovaným učencom a presvedčili ich, že islam je v nebezpečenstve a že je ich povinnosťou brániť ho

Áno, islam je vo vážnom nebezpečenstve. Nikdy od svojho počiatku nečelil islam hrozbe takej vážnej ako toto. Kritici islamu boli jednoducho zabití. Ale dnes milióny bývalých moslimov spochybňujú vyhlasovanú pravdu o islame a môžu svoju kritiku vykričať do sveta bez strachu o svoje životy. Kým nebudú tieto otázky zodpovedané, islam opustia ďalší moslimovia. Pramienok sa stane prúdom a pád islamu sa stane neodvratným. Najväčším nepriateľom islamu je pravda a s internetom je nemožné zadusiť pravdu. Moslimovia sa držia islamu hlavne kvôli nádeji na raj a kvôli strachu z pekla. Ale ak boh posiela ľudí do pekla za nevieru, potom moslimovia budú prvými, kto pôjde do pekla, za to, že verili šarlatánovi a prisudzovali šialenstvo bohu.

V minulosti kritici islamu nakrátko zažiarili v temnote tejto viery, len aby boli uhasení vetrami prenasledovania. To, čo sa deje dnes, sa dá pripodobniť k úsvitu. Tma nemá žiadnu šancu, keď vychádza slnko. Moslimovia sa prebúdzajú a opúšťajú islam ako nikdy predtým. Duchovná a intelektuálna revolúcia sú v plnom prúde. Toto je pre moslimov storočie osvietenstva. Dni islamu sú zrátané. Tento démon nenávisti a nevedomosti bude zabitý rukami svojich vlastných prvoradých obetí. Islam bude nahradený mierom, prosperitou a jednotou ľudstva. Všetci sme deťmi jedného boha, ktorý nás miluje rovnako. Ak nás boh všetkých miluje, ako sa môžeme navzájom nenávidieť? Zoslal by milujúci boh náboženstvo, aby sme sa navzájom nenávideli a zabíjali? Islam je rúhanie. Je to najväčší podvod diabla.

Prosím, propagujte túto výzvu. Je ako vylievaním vody na moslimský oheň. Nič neschladí ich zanietenie viac než keď si uvedomenia, že medzi miliardou moslimov nie je jediný učenec, ktorý vie dokázať divoké tvrdenia o Mohamedovi alebo ho zbaviť týchto trestných obvinení. Táto výzva má na moslimov efekt vytriezvenia. Môžu sa vyhovárať, ako napríklad, "nie sme hodní ich reakcie", "boli tu väčší ľudia než ja, ktorí odporovali islamu", alebo že už vyvrátili moje tvrdenia, no samých seba neoklamú. Čím viac bude táto výzva kolovať, tým viac budú moslimovia pochybovať o islame. Nepodrývajte psychologický efekt tejto nesplniteľnej výzvy.

S pozdravom

Ali Sina

Aktualizácia: 17.8.2010

Hoci počet moslimov prijímajúcich túto výzvu podstatne klesol, stále dostávam dlhé emaily od moslimov, ktorí robia, čo môžu, aby ju splnili. Problémom je, že títo moslimovia nie sú oboznámení s obvineniami. To, čo vidíte na mojej stránke, je len úvod do obvinení. Ak chcete vidieť dôkazy, musíte si prečítať moju knihu.

Ak sa rozhodnete odpovedať na túto výzvu, prosím nezačnite písať skôr, než si ju prečítate. Viem, že kvôli vašej prehnanej viere veríte tomu, že viete všetko, ale v skutočnosti neviete. Takže svoje protiargumenty napíšte až potom, ako si tú knihu prečítate. Môžem vás uistiť, že keď si ju prečítate, nebudete mať čo povedať.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára