štvrtok 24. januára 2019

Mohamed: Chlipník


Obviňujem Mohameda z obscénnosti, neprístojnosti, nemravnosti, chlipnosti a promiskuity a ako takého ho považujem za nevhodného pre pozíciu a postavenie, ktoré si nárokoval. Mohamed, ktorý ani zďaleka nebol "najlepším zo stvorení", bol obscénny - zvrhlík.

Mária - prorokova koptská sexuálna otrokyňa

Vezmime si ako príklad Máriu, krásnu koptskú otrokyňu, ktorú Mohamedovi dal vládca Alexandrie, s ktorou mal Mohamed sex bez toho, aby sa s ňou oženil.

Komentátor a historik al-Tabarí napísal:

"Boh udelil Rajnahu bint Zajd z Banú Kurajza svojmu poslovi (ako korisť). Poslovi božiemu odovzdali koptku Máriu, ktorú mu dal al-Mukavkis, vládca Alexandrie, a tá porodila poslovi božiemu syna Ibrahima." (1)

Hoci Tabarí ráta Máriu k Mohamedovým manželkám, nepopieral, že bola jeho sexuálnou otrokyňou, jeho konkubínou, ale slovo "manželka" používal vo význame ženy, s ktorou Mohamed spal a ktorá bola matkou jeho dieťaťa.

V podkapitole "Správa o otrockých konkubínach posla božieho" Tabarí napísal: "Boli to Mária bint Šam'ún, koptka, a Rajnaha bint Zajd al-Kurajzijja, ktorá, ako sa hovorí, bola z Banú al-Nadír. Správa o nich sa nachádza vyššie." (tamtiež, s. 141)

Tvrdil, "Posol boží mal tiež eunucha zvaného Mábúr, ktorého mu odovzdal al-Mukavkis s dvomi otrokyňami, jedna z nich sa volala Mária, ktorú si vzal ako konkubínu, a druhá (sa volala) Sírín, ktorú dal Hasanovi b. Thabítovi potom, ako sa Safwán b. al-Mu'attal proti nemu previnil." (2)

A: Mária, prorokova KONKUBÍNA a matka jeho syna, Ibrahima.

"...Podľa Umara (al-Vákidího) - Ja'kúb b. Muhammad b. Abí Sa'sa'ah - 'Abdalláh b. 'Abd al-Rahmán b. Abí Sa'sa'ah: V roku 7 (11. mája 628 - 30. apríla 629) al-Mukavkis, pán Alexandrie, poslal prorokovi Máriu, jej sestru Sírín, tisíc zlatých mincí, dvadsať drahých rúch, svoju mulicu Duldul a svojho osla 'Ufajra alebo Ja'fura. ...Prorok sa kochal Umm Ibrahim ("matkou Ibrahima", Máriina funkcia), ktorá mala svetlú pokožku a bola pekná. Ubytoval ju v al-'Aliji, na majetku v súčasnosti nazývanom mašraba Umm Ibrahim. Navštevoval ju tam a prikázal jej, aby sa zahaľovala, (ale) mal s ňou súlož, PRETOŽE BOLA JEHO MAJETKOM..." (3)

"Čiže, Márii prikázal zahaľovať sa tak ako ostatné prorokove manželky, ALE NEOŽENIL SA S ŇOU..." (tamtiež, poznámka číslo 845, s. 194)

Mária pracovala pre Hafsu, dcéru Umara, ktorá bola jednou z Mohamedových manželiek. Jedného dňa šiel Mohamed do Hafsinho domu a keď uvidel Máriu, rozhodol sa mať s ňou sex. Aby sa zbavil Hafsy, vymyslel si klamstvo. Povedal jej, že jej otec Umar sa s ňou chce stretnúť. Keď Hafsa odišla, Mohamed vzal Máriu do postele a mal s ňou sex. Keď sa stretla so svojím otcom a ten ju uistil, že po ňu neposlal, Hafsa sa vrátila domov a zistila, že dvere sú zvnútra zamknuté. Sedela za zatvorenými dverami dovtedy, kým jej slávny manžel neskončil svoju činnosť s jej slúžkou. Keď sa dvere otvorili a Mohamed vyšiel von, všimla si, že mu z tváre kvapká pot a uvedomila si, čo robil. Bola hysterická a sťažovala sa, že ju oklamal, aby si mohol užívať v posteli s jej slúžkou. Mohamed ju prosil, aby sa upokojila a aby ju upokojil, sľúbil, že s Máriou už viac nebude spať a vyzval ju, aby to tajomstvo nevyzradila ostatným.

Hafsa, ktorá to tajomstvo nedokázala udržať, všetko povedala svojej priateľke Aiši, ktorá sa taktiež obrátila proti Mohamedovi, a tieto dve slečny, spoločne s ostatnými jeho manželkami, mu spôsobili mnoho trápenia. Mohamed sa rozhodol potrestať všetky svoje manželky tak, že s nimi nebude mesiac spať. Vykázanie manželiek z postele a ich bitie sú ďalšími formami trestu odporúčanými v Koráne (4:34).

Vzbura jeho manželiek kvôli sexu so slúžkou nahnevala proroka Alláhovho, ktorý sľúbil, že so žiadnou z nich nebude mesiac spať. To by však pre milovaného posla Alláhovho bolo priveľa. Preto stvoriteľ vesmíru vo svojej milosti zasiahol a zjavil súru Tahrím (Zakazovanie). V tejto súre Alláh láskyplne "karhá" svojho proroka za to, že je na seba taký prísny a že si odopiera to, čo má skutočne rád a čo má povolené, len aby upokojil jeho manželky.

Prorok! Prečo zakazuješ to, čo ti Boh povolil, čím sleduješ spokojnosť manželiek svojich? Boh je odpúšťajúci a milostivý. Boh vám uložil, ako sa spod prísah oslobodiť. Boh je vaším ochrancom. On všetko vie a múdrosťou oplýva. Keď sa prorok zdôveril potajomky niektorej zo svojich manželiek s niečím, čo povedal, ona to prezradila. Keď mu to potom Boh odkryl, o niečom jej dal vedieť a o niečom nie. Keď jej o tom dal vedieť, povedala: "Kto ti o tom povedal?" Povedal: "Oznámil mi to Ten, kto všetko vie a je všeznalý". Ak obe pokánie učiníte k Bohu, bude to následkom toho, že vaše srdcia sa naklonili. Ak sa budete navzájom podporovať proti nemu, tak Boh, On je jeho ochrancom a Gabriel a zbožní veriaci a anjeli ho budú potom podporovať. Ak by sa s vami rozviedol, azda mu Pán jeho dá miesto vás manželky lepšie, ako ste vy, Bohu oddané, veriace, poslušné, kajúce sa, uctievajúce Boha, cestujúce kvôli Bohu, predtým vydaté i panny. (66:1-5)

Hoci Mohamed prisahal, že nebude mať sex s jej slúžkou, nemohol odolať pokušeniu. Bola to náročná situácia. Bolo treba nájsť riešenie a nikto iný než Alláh mu s tým nemohol pomôcť. Nič nie je nemožné, keď máte k dispozícii všemocného boha. Stvoriteľ neba a zeme zasiahol a dal svojmu prorokovi zelenú, aby poslúchol túžby svojho srdca. V súre Tahrím Alláh povolil Mohamedovi mať svoj krátky sexuálny vzťah a nevšímať si sťažnosti svojich manželiek. Čo viac si človek môže priať? Alláh bol taký znepokojený Mohamedovými telesnými pôžitkami, že ako odmenu dokonca povolil VŠETKÝM MUŽOM porušovať svoje prísahy.

Za zmienku stojí aj to, že keď sa Mohamed dozvedel o tom, že Hafsa prezradila svoje tajomstvo, klamal. Podľa jeho tvrdenia to bol Alláh, kto mu prezradil, že Hafsa prehovorila, hoci bolo očividné, že to mohla urobiť len ona.

V reakcii na vyššie uvedené verše, Aiša, ktorá nebola len pekná, ale tiež duchaplná, údajne povedala, "Mám pocit, že tvoj boh sa ponáhľa s plnením tvojich želaní a túžob!" (Sahíh Bucharí 6.60.311)

Pri vysvetľovaní súri Tahrím (66) Umar povedal:

Prorok nešiel ku svojim manželkám kvôli tajomstvu, ktoré Hafsa prezradila Aiši, a povedal, že nebude za svojimi manželkami mesiac chodiť, lebo sa na ne hneval, keď ho Alláh pokarhal (za jeho prísahu, že sa nepriblíži ku Márii). (Sahíh Bucharí 3.43.648)

Poznámky


2 - Tamtiež, str. 147


Poznámka prekladateľa - Ali Sina nenapísal článok Mohamed: Šialenec, pretože všetky podstatné argumenty a dôvody, prečo považuje Mohameda za šialenca, sú uvedené v jeho knihe Jak porozumět Mohamedovi a muslimům.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára