piatok 15. decembra 2017

Súvislosť medzi moslimským príbuzenským krížením a terorizmom


Ak existujú dve veci, ktoré charakterizujú islamskú kultúru, sú to terorizmus a príbuzenské kríženie. Najnovší výskum ukazuje, že tieto dve veci môžu byť úzko prepojené.


Pojem islamský teror netreba predstavovať. Možno nie každý však vie, že sedemdesiat percent Pakistancov a štyridsať percent Turcov pochádza z príbuzenského kríženia (Jyllands-Posten, 27.2.2009, "Imigrantom sa rodí viacej mŕtvych detí"). Výskum ukazuje, že to isté platí pre takmer polovicu všetkých Arabov (Reproductive Health Journal, 2009, "Konsangvinita a reprodukčné zdravie medzi Arabmi").

Sobáše bratancov a sesterníc sú tradíciou v mnohých moslimských rodinách už po dobu nespočetných generácií. Také sobáše zvyšujú riziko negatívnych duševných a fyzických následkov. Môj článok "Moslimské príbuzenské kríženie: dopady na inteligenciu, duševné zdravie, zdravie a spoločnosť" podrobne uvádza rozsiahle údaje z výskumu v tejto oblasti. Stručne, príbuzenské kríženie prostredníctvom konsangvinických sobášov zvyšuje riziko depresie (Indian Journal of Psychiatry, 2009, "Vzťah medzi konsangvinitou a depresiou u jihoindickej populácie") a schizofrénie (American Psychiatric Press, 1982, "Úloha genetických faktorov v etiológii schizofrenických porúch").

Riziko vážnych ochorení alebo postihnutí sa zvyšuje až o 1800 percent (BMJ, 1994, "Úmrtie dojčiat a konsangvinické manželstvo"). Riziko mentálnej retardácie sa zvyšuje o 400 percent (Proceedings of the National Academy of Science, 1978, "Účinok príbuzenského kríženia na IQ a mentálnu retardáciu"). Výskum ukazuje, že u detí, ktoré sa narodili pokrvne príbuzným rodičom, je IQ o 10-16 bodov nižšie, a že schopnosti súvisiace so sociálnym správaním a empatiou sa u detí pochádzajúcich z príbuzenského kríženia vyvíjajú pomalšie (Indian National Science Academy, 1983, "Účinky konsangvinity na inteligenčný kvocient a neonatálne správanie ansarskych moslimských detí" (pdf)). Takéto fakty môžu mnohým ľuďom zrazu začať dávať zmysel.

Prichádza prekvapivé zistenie:

Výskum zverejnený v magazíne Journal of Aggression and Violent Behaviour dokázal súvislosť medzi samovražednými útočníkmi, depresiou a fyzickými postihnutiami (BT, 15. december 2010, "Prečo je väčšina teroristov zbytočná"). Výskum naznačuje, že mnoho samovražedných útočníkov trpí depresiami a ich činy sú spoločensky prijímaným spôsobom spáchania samovraždy, aby ukončili svoje duševné utrpenie.

Jusúf Jadgarí z Lekárskej univerzity v Kábule robil pitvu pozostatkov samovražedných útočníkov a jeho zistenia podporujú túto teóriu. Jadgarí zistil, že takmer deväťdesiat percent trpelo vážnymi ochoreniami ako slepota, rakovina, chýbajúce končatiny alebo lepra. Mnohé moslimské spoločnosti, vrátane tej afganskej, takmer vôbec neakceptujú postihnutia a vážne ochorenia. Podľa Jadgarího, fyzické postihnutie či mentálna retardácia často vedú v spoločnosti, akou je napríklad afganská, k vylúčeniu, a stať sa mučeníkom môže byť jedinou šancou, ako dosiahnuť spoločenské uznanie a česť - ak to nie je len spôsob, ako ukončiť bolesť zo sociálnej izolácie (ktorá je zvlášť traumatizujúca v kolektivistických kultúrach ako islam). To, že Al-Kájda využíva ľudí s Downovým syndrómom, môže byť ďalším nepríjemným vedľajším účinkom mnohých chromozómových ochorení pochádzajúcich z príbuzenského kríženia medzi bratancami a sesternicami. Ľuďom s nízkou inteligenciou (kvôli príbuzenskému kríženiu) sa tiež ľahšie dá vymyť mozog fundamentalistickým islamom.

Iste, početné koránové verše prikazujúce moslimom bojovať na život a na smrť, aby šírili šaríu a bránili česť svojho náboženstva a proroka, je najočividnejšou a najsilnejšou motiváciou pre islamský terorizmus. Byť vyvrheľom kvôli fyzickému postihnutiu, žiť v krajine, ktorá sa nedokáže postarať o postihnutých ľudí, fyzická bolesť pochádzajúca z choroby, byť deprimovaný alebo trpieť schizofréniou sa teraz potvrdili ako dôležité faktory.

Nezdravá kultúra príbuzenského kríženia v moslimských krajinách zvyšuje počet moslimských mučeníkov, ktorí vyhľadávajú počestný a spoločensky i nábožensky prijateľný spôsob, ako sa dostať na druhý svet.

Dr. Nicolai Sennels

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára