pondelok 16. októbra 2017

Obhajoba islamu: Vrchol ľavicového pokrytectva


Od 11. septembra 2001 je islam diskusnou témou v mnohých kruhoch. Prezident George Bush kedysi vyhlásil, že islam je "náboženstvo mieru". Ľavičiari nás presviedčajú, že kritizovať islam znamená byť "intolerantný". Toto vytvorilo kultúru neochotnú nazvať islam tým, čím je.


Tu je zoznam zvyčajných diskusných argumentov používaných na obhajobu islamu, ktoré zvyčajne uvádzajú ľavičiari, aj s ich rýchlym vyvrátením dokazujúcim opak.

Ak odsudzuješ islam, si rasista

Len čo začnete kritizovať islam, prvou reakciou, ktorú vždy dostanete, je "si rasista". To nie je pravda. Islam je ideológia, nie rasa. Islam môžete kritizovať rovnako ako komunizmus, liberalizmus, feminizmus atď.

V skutočnosti sú najväčšími obeťami islamu samotní moslimovia. Každý moslim, ktorého som kedy spoznal, je bystrý a ťažko pracuje. Je nešťastné, že moslimovia sú pod čarom islamu, čo im bráni dosiahnuť vedecký a technologický pokrok, ktorý by inak nepochybne dosiahli.

Kresťanstvo vie byť práve také násilné ako islam

Keď poukážete na verše v Koráne, ktoré vyzývajú na vraždenie kresťanov, Židov, atď., alebo na to, že moslimovia zabíjajú ľudí v mene Alláha, okamžitá reakcia, ktorú dostanete, je "kresťanstvo má taktiež násilné pasáže a ľudia zabíjajú iných ľudí tiež v mene kresťanstva."

Všetko, čo k tomu môžem povedať, je: no a? Ak ľudia využívajú kresťanstvo ako dôvod na zabíjanie nevinných ľudí, tak hádajte čo: taktiež sa mýlia. Nemôžete ospravedlniť jedno zlo poukazovaním na druhé.

Okrem toho, v súčasnosti neexistujú kresťanské krajiny zodpovedné za zabitie 3000 Američanov alebo 200 Španielov. Za to sú zodpovedné islamské krajiny a organizácie.

Problémom je nesprávna interpretácia islamu

Ľavičiari trvajú na tom, že Korán nie je zlý; to je len "nesprávna interpretácia" Koránu. Nie som si istý, ako si môže niekto nesprávne vyložiť vyjadrenia ako "Želali by si, aby ste sa stali neveriacimi, ako sú oni, a aby ste boli rovnakí. Neberte si spomedzi nich priateľov, pokiaľ sa nevysťahujú na cestu Božiu! A ak sa odvrátia, tak ich chyťte a zabite, kdekoľvek ich nájdete! A neberte si z ich radov ani priateľov, ani pomocníkov" (4:89), ale tipnem si, že som to len ja.
Keď ľavičiari hovoria, že zlá je "nesprávna interpretácia" islamu, majú tým na mysli "prečo moslimovia nemôžu proste ignorovať zlé časti Koránu?" Ľavičiari nerozumejú psyché človeka, ktorý berie všetko doslovne. Pre nich sú veci len návrhmi a nie príkazmi - dokonca zákonom.

Nie je to nesprávna interpretácia Koránu, ktorá vytvára teroristov; je to presná interpretácia Koránu, ktorá ich vytvára.

Väčšina moslimov sú milí ľudia

Emočnejším apelom je, že väčšina moslimov sú milí, ťažko pracujúci ľudia a kritizovať islam znamená kritizovať týchto milých ľudí. Samozrejme, že väčšina moslimov sú milí ľudia. Problém je vo vedení, t.j. v ľuďoch, ktorí sú zodpovední za to, že Korán je braný vážne a doslovne, nie v naivných stúpencoch.

Neobmedzuje sa to ani na vedenie na Strednom Východe. Predstaviteľ Peter T. King pri predstavovaní svojej knihy Vale of Tears (Údolie sĺz) verejne povedal, že podľa jeho odhadov 80-85% moslimského vedenia v Amerike podporuje "islamský fundamentalizmus".

Islam nie je neškodný. Ignorovať túto skutočnosť a byť politicky korektný znamená ignorovať veľmi veľkého, smrtiaceho ružového slona v miestnosti.

Islam vyprodukoval vedecké úspechy

Mnohí ľudia trvajú na tom, že moslimská kultúra vyprodukovala rôzne vedecké úspechy. Najväčším "moslimským" úspechom, na ktorý poukazujú, je, že údajne vynašli algebru. To nie je pravda. Neboli to moslimovia, dokonca ani Arabi, kto vynašiel algebru: boli to Iránci (diskutabilné - pozn. prekl.). Iránci mali veľmi osvietenú kultúru - proti ktorej radikálni moslimovia viedli vojnu v snahe o jej islamizáciu (čo ľavičiarov nikdy nebudete počuť odsudzovať). Iránci tiež mali vlastné vierovyznanie, zoroastrizmus, ktorý bol celkom opačný ako islam.

Niečo iné, na čo môžu obhajcovia islamu poukázať ako na dôkaz, že islam vie vyprodukovať vedecký pokrok, je muž menom Razí, o ktorom hovoria, že bol moslimom. Razí urobil niekoľko zistení v medicíne. Ale opäť, Razí nebol Arab či moslim, ale Iránec. V skutočnosti bol taký nepriateľský voči islamu, že napísal niekoľko kníh odsudzujúcich vieru a presadzujúcich rozum a stal sa kacírom. Razí, osvietený Iránec, bol pre islamský svet tým, čím bol pre náš svet Galileo alebo Kopernik. Po tom, ako bolo s týmito mužmi vedeckých úspechov zaobchádzané ako s kacírmi, čo ich donútilo žiť ako cigáni, je tvrdenie, že oni sú dôkazom, že islam môže vyprodukovať vedecký úspech, trochu priveľa.

Toto je môj zoznam bežných argumentov týkajúcich sa islamu. Privádza ma k tomu, čo považujem za najväčší problém našej doby a jedno z najväčších pokrytectiev.

Ľavičiari sa pokúšajú tvrdiť, že sú osvietenými, sofistikovanými ľuďmi, ktorí podporujú myseľ a nie vieru - preto odsudzujú náboženstvo, najmä kresťanstvo. A predsa sú to títo istí ľavičiari, ktorí sú najviac naklonení islamu: jednému z najviac na viere založených a najviac protiosvieteneckých náboženstiev, aké kedy existovalo.

Napriek ich pretvárke, keď vyhlasujú, že sú racionálni, ľavičiari nie sú osvietení či racionálni. Skutočné osvietenstvo prišlo, keď ľudia objavili rozum a realitu. Začalo to jedným mužom: Aristotelom. Prijatie názoru, že realita je pevná a mimo človeka, a že ľudia môžu použiť rozum na jej pochopenie a preskúmanie, umožnilo explóziu vedeckého pokroku, technológie a civilizácie ako ju poznáme.

Toto nie je to, čo ľavičiari obhajujú. Obhajujú názor, že realita sa nedá poznať a že rozum je bezmocný. Môžete sa posadiť v ktorejkoľvek univerzitnej triede a zistiť to. Ľavičiari nie sú sekulárni. Sú práve tak mystickí ako ktorékoľvek primitívne náboženstvo, ak nie ešte viac, čo je dôvod, prečo dokážu ľahko sympatizovať s náboženstvom ako islam.

Človek, ktorý vytvoril hromadu intelektuálov odporujúcich intelektu je Immanuel Kant. Kant je zlý, lebo zničil rozum v mene rozumu - prostredníctvom manipulácie s jeho definíciou. Rozumové uvažovanie je proces, pomocou ktorého človek chápe a objavuje realitu prostredníctvom svojich piatich zmyslov a mysle. Kant povedal, že rozum je "a priori", čo znamená "bez skúsenosti". Preto je "rozumným" taký človek, ktorý v podstate premýšľa o veciach bez akýchkoľvek zmyslových údajov, ktoré by do seba pojal. Toto podkopáva rozum už pri koreni. Ako môže prísť osvietenie, ak je človek úplne odrezaný od reality? Aký vedecký pokrok môže prísť od chemika, ktorý neštuduje chemikálie, alebo biológa, ktorý neštuduje zvieratá? Immauel Kant je pre dnešných ľavičiarov/liberálov tým, čím je Mohamed pre islam.

Vzhľadom k tomu, že ľavičiari očierňujú rozum v mene rozumu, sekularizmus v mene sekularizmu a osvietenstvo v mene osvietenstva, mám strach. Keďže "sekularizmus" je stále definovaný ako feminizmus, liberalizmus, komunizmus atď., ako opak rozumu, pokroku, technológii atď., ľudia by sa mohli obrátiť chrbtom k čomukoľvek "sekulárnemu". Potom sa obrátia nielen k náboženstvu, ale náboženstvu v jeho najčistejšej podobe - neovplyvnenej ničím okrem toho, čo je v texte Biblie alebo Koránu. Sme zrelí pre temnovek.

Ľavičiari obhajujúci islam sú vrcholom pokrytectva. Vo všetkých oblastiach - v oblasti ľudských práv, tolerancie, rozumu, vedy, pokroku - sa islam stále ukazuje ako jedna z najhorších pohrôm, aké kedy ľudstvo poznalo. Nie je to náboženstvo mieru; je to násilné náboženstvo. Kdekoľvek vystrčí svoju škaredú hlavu, vytvára útlak, tyraniu a nižšiu životnú úroveň. Človek, ktorý si skutočne váži rozum, toleranciu a vedu, by islam úplne a jednohlasne odsúdil. Ale ľavičiari nie. Možno preto, lebo nezastávajú nič z toho.

Amber Pawlik

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára