nedeľa 20. augusta 2023

Šaría pre začiatočníkov


Nonie Darwish

Imám Feisal Abdel Rauf tvrdí, že americká ústava je v súlade so šaríou. Pozrime sa teraz na niekoľko zákonov šaríe, aby sme zistili, do akej miery má Rauf pravdu:

1) Džihád, definovaný ako „vojna proti nemoslimom s cieľom upevniť náboženstvo“, je povinnosťou každého moslimovia a moslimskej hlavy štátu (kalifa). Moslimskí kalifovia, ktorí odmietajú džihád, porušujú šaríu a nie sú spôsobilí vládnuť.

2) Kalif sa môže zmocniť úradu prostredníctvom prevzatia moci, čo znamená násilím.

3) Kalif je oslobodený z obvinenia zo závažných zločinov, ako je vražda, cudzoložstvo, lúpež, krádež, pitie a v niektorých prípadoch znásilnenie.

4) Určité percento zo zakátu (peňazí na dobročinnosť) musí ísť na džihád.

5) Je povinnosťou poslúchať príkazy kalifa, aj keď je nespravodlivý.

6) Kalif musí byť moslim, nesmie byť otrok a musí byť muž.

7) Moslimská verejnosť musí odstrániť kalifa, ak odmieta islam.

8) Moslima, ktorý opustí islam, treba okamžite zabiť (toto je trocha sporné, pretože existujú názory, že odpadlík musí najskôr dostať čas na rozmyslenie – pozn. prekl.).

9) Moslimovi bude odpustená vražda 1) odpadlíka, 2) cudzoložníka, 3) zlodeja na diaľnici. Pouličná spravodlivosť zo strany členov občianskej sebaobrany a zabíjanie zo cti sú prijateľné.

10) Moslim nedostane trest smrti, ak zabije nemoslima, ale dostane ho za zabitie moslima.

11) Šaría nikdy nezrušila otroctvo, ani sexuálne otroctvo a prísne ich reguluje. Pán nebude potrestaný za zabitie svojho otroka.

12) Šaría nariaďuje smrť ukameňovaním, odseknutím hlavy, amputáciou končatín a bičovaním aj za také zločiny z hriechu, ako je cudzoložstvo.

13) Podľa tohto práva nemoslimovia nie sú rovní moslimom. Ak chcú zostať v bezpečí, musia sa riadiť islamským právom. Nesmú sa ženiť s moslimkami, verejne vystavovať víno ani bravčovinu, recitovať svoje posvätné texty alebo otvorene oslavovať svoje náboženské sviatky či pohreby. Majú zakázané stavať nové kostoly a stavať ich vyššie ako mešity. Nesmú vstúpiť do mešity bez povolenia. Ak nemoslim zvádza moslima od islamu, už nie je chránený.

14) Pre nemoslima je zločinom predávať zbrane niekomu, kto ich použije proti moslimom. Nemoslimovia nesmú nadávať moslimovi, hovoriť čokoľvek hanlivé o Alláhovi, prorokovi alebo islame, ani odhaľovať slabé miesta moslimov. Ale moslimovia môžu nadávať nemoslimom.

15) Nemoslim nemôže dediť po moslimovi.

16) Banky musia byť v súlade so šaríou a úrok nie je povolený.

17) Na súde nie je prípustné žiadne svedectvo ľudí vykonávajúcich podradné práce, ako sú zametači ulíc alebo obsluha kúpeľov. Ženy vykonávajúce podradné práce, ako sú profesionálne pohrebné služby, si v prípade rozvodu nemôžu ponechať deti vo svojej opatere.

18) Nemoslim nemôže vládnuť – dokonca ani nad nemoslimskou menšinou.

19) Homosexualita sa trestá smrťou.

20) Pre sobáš dievčat nie je stanovená žiadna veková hranica. Manželská zmluva sa môže uzavrieť kedykoľvek po narodení a môže sa naplniť pohlavným stykom vo veku 8 alebo 9 rokov.

21) Vzbura zo strany manželky ruší manželovu povinnosť podporovať ju, dáva mu povolenie biť ju a brániť jej vychádzať z domu.

22) Rozvod je len v rukách manžela a je taký jednoduchý ako vyslovenie vety: „Rozvádzam sa s tebou“ a stáva sa účinným, aj keď to manžel nemal v úmysle.

23) Medzi manželom a manželkou neexistuje spoločné vlastníctvo a manželov majetok po jeho smrti automaticky neprechádza na manželku.

24) Žena dedí len polovici toho, čo dedí muž.

25) Muž má právo mať až 4 manželky a žiadna z nich nemá právo rozviesť sa s ním – ani keď má viac žien.

26) Veno sa dáva výmenou za pohlavné orgány ženy.

27) Muž smie mať sex s otrokyňami a ženami zajatými v boji a ak je zotročená žena vydatá, jej manželstvo sa zruší.

28) Svedectvo ženy na súde má polovičnú hodnotu ako svedectvo muža.

29) Žena príde o opateru svojich detí, ak sa znova vydá.

30) Na dokázanie znásilnenia musí mať žena štyroch mužských svedkov.

31) Od násilníka sa môže vyžadovať len zaplatenie peňazí za nevestu (veno) bez toho, aby sa oženil s obeťou znásilnenia.

32) Moslimka si musí zakryť každý centimeter svojho tela, ktorý sa považuje za „awrah“, teda pohlavný orgán. Nie všetky školy šaríe dovoľujú ženám mať odhalenú tvár.

33) Moslimovi je odpustené, ak zabije svoju ženu v čase, keď ju pristihne pri akte cudzoložstva. Lenže pre ženy neplatí opak, lebo muž „by mohol byť ženatý so ženou, s ktorou bol pristihnutý.“

34) Je povinnosťou moslima klamať, ak je účel povinný. To znamená, že v záujme dodržiavania islamských prikázaní, ako je džihád, je moslim povinný klamať a nemal by mať nijaké pocity viny alebo hanby spojené s týmto druhom klamania.

Vyššie uvedený sú jasné zákony islamu, o ktorých rozhodli veľkí imámovia po rokoch skúmania a výkladu Koránu, hadísov a Mohamedovho života. Nech nám teraz učený imám Rauf povie: Ktorá časť z vyššie uvedeného je v súlade s americkou (alebo hoci aj našou – pozn. prekl.) ústavou?

 

Prevzaté z https://www.frontpagemag.com/sharia-dummies-nonie-darwish/

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára