utorok 20. júla 2021

Čo povedal Mohamed o ženách


Dr. Sami Alrabaa

Som na islam skutočne hrdý. Všetci by sme mali byť. Oslobodil ženy! Islam je také tolerantné a milosrdné náboženstvo. Preto nikdy nezabudnite do omrzenia opakovať „pokoj s ním“ zakaždým, keď spomeniete prorokovo meno. Tu je dôkaz:

Ženy kráčajúce vedľa modliaceho sa muža rušia jeho modlitbu:

Vyrozprávala Aiša: Zopakovali mi veci, ktoré rušia modlitbu (a boli to): pes, somár a žena. Povedala som, „Porovnávaš nás (ženy) so somármi a psami. Pri Alláhovi!“ Videla som, ako sa prorok modlí, kým som ležala v (mojej) posteli medzi ním a kiblou (smerom modlitby – pozn. prekl.). Vždy, keď som niečo potrebovala, som si musela sadnúť a obťažovať proroka, hoci som to nerobila rada. Preto som prekĺzla popri jeho chodidlách.“ (kniha 9, hadís 493)

Aj Žid ruší modlitbu muža:

Vyrozprával Abdulláh ibn Abbás: Ikrima povedal z poverenia ibn Abbása: Myslím, že apoštol Alláhov (pokoj s ním) povedal: Keď sa niekto z vás modlí bez sutry (predmetu slúžiaceho ako bariéra medzi modliacim sa človekom a kýmkoľvek, kto pred ním prechádza – pozn. prekl.), pes, somár, prasa, Žid, mág a žena rušia jeho modlitbu, ale modlitba bude platná, ak pred vami prejdú na vzdialenosť, čo by ste kameňom dohodili.“ (kniha 2, hadís 704)

Prorok Mohamed diskriminuje aj čierne psy:

Vyrozprával Abú Dharr: Posol Alláhov (pokoj s ním) povedal: Keď sa niekto z vás modlí a je pred vami niečo, čo je rovnaké ako zadná časť sedla, ktoré vás zakrýva, poprípade, keď pred vami nič také nie je, vašu modlitbu preruší, (keď pred vami prejde) somár, žena a čierny pes. Povedal som: Ó, Abú Dharr, čím sa čierny pes odlišuje od červeného a žltého psa? On povedal: Ó, syn môjho brata, opýtal som sa posla Alláhovho (pokoj s ním) to isté a povedal: Čierny pes je diabol. (kniha 4, hadís 1032)

Ženy nesmú cestovať samé:

(38) Vyrozprával Ibn Umar: Prorok povedal, „Žena by nemala cestovať sama viac ako tri dni bez dhi-mahram (čiže muža, za ktorého sa nesmie vydať, napr. svojho brata, otca, starého otca atď.) alebo svojho manžela.“ (kniha 20, hadís 192)

(40) Vyrozprával Abú Hurajra: Prorok (pokoj s ním) povedal, „Žena veriaca v Alláha a Posledný deň nesmie cestovať jeden deň a jednu noc sama, pokiaľ s ňou nejde mahram.“ (kniha 20, hadís 194)

Ženy nesmú smútiť tak dlho, ako chcú. Prečo len štyri mesiace a desať dní? Len Alláh vie:

(49) Vyrozprávala Zajnab bint Abí Salama: Keď zo Šamu prišli správy o smrti Abú Sufjána, Umm Habíba na tretí deň požiadala o žltý parfum, navoňala si líca a predlaktia a povedala, „Toto by som nepochybne nepotrebovala, keby som proroka nepočula hovoriť: Nie je dovolené, aby žena veriaca v Alláha a Posledný deň smútila viac než tri dni za ktoréhokoľvek mŕtveho, okrem svojho manžela, za ktorého by mala smútiť štyri mesiace a desať dní.“ (kniha 23, hadís 370)

Aj nemoslimovia sa musia podrobiť „právu“ šaría:

(54) Vyrozprával Abdulláh bin Umar: Židia priviedli za prorokom muža a ženu zo svojich radov, ktorí sa dopustili nezákonného pohlavného styku (cudzoložstva). Prikázal, aby ich oboch ukameňovali (na smrť), neďaleko miesta na pohrebné modlitby vedľa mešity. (kniha 23, hadís 413)

Žena smie držať pôst len s dovolením svojho manžela:

Posol Alláhov (pokoj s ním) povedal: Žiadna žena by nemala držať pôst, keď je jej druh prítomný (v dome), pokiaľ jej to nedovolil. A nemala by do svojho domu pustiť žiadneho mahrama (rodinného príslušníka, za ktorého sa žena nesmie vydať – pozn. prekl.), kým je tam (jej manžel), pokiaľ jej to nedovolil. Ak niečo minie z jeho zárobku bez jeho súhlasu, polovica z odmeny je jeho. (kniha 5, hadís 2238)

Ak ako muž uvidíte cudziu ženu, ihneď bežte za svojou ženou a pomilujte ju, aby ste zahnali diabla v tej žene:

Džabír povedal, že Alláhov posol (pokoj s ním) videl ženu, a preto prišiel za svojou manželkou Zajnab, keď vyčiňovala kožu a mal s ňou pohlavný styk. Potom šiel za svojimi spoločníkmi a povedal im: Žena prichádza a odchádza v podobe diabla, preto, keď uvidíte ženu, mali by ste ísť za svojou manželkou, lebo to zaženie pocit, ktorý cítite v srdci. (kniha 8, hadís 3240)

Džabír počul Alláhovho apoštola (pokoj s ním) hovoriť: Keď vás okúzli žena a uchváti vaše srdce, mali by ste ísť za svojou manželkou a mať s ňou styk, lebo tým zaženiete to, čo cítite. (kniha 8, hadís 3242)

Ženy sú len krása, postavenie a viera. Ich mozgy nie sú podstatné:

Abú Hurajra (nech je s ním Alláh spokojný) povedal, že Alláhov posol (pokoj s ním) povedal: Žena sa môže vydať zo štyroch dôvodov: pre svoj majetok, svoje postavenie, svoju krásu a svoju vieru, preto sa snažte získať veriacu, aby ste neutrpeli stratu. (kniha 8, hadís 3457)

Ženy sú nečestné a zbytočné stvorenia:

Abú Hurajra (nech je s ním Alláh spokojný) povedal, že Alláhov posol (pokoj s ním) povedal: „Žena je ako rebro. Keď sa ju pokúsite narovnať, zlomíte ju. A ak ju necháte tak, môžete z nej mať úžitok, no nečestnosť v nej zostane.“ Podobný hadís bol vyrozprávaný s iným reťazcom rozprávačov. (kniha 8, hadís 3466)

Žena, ktorá sa dopustí cudzoložstva, musí byť ukameňovaná na smrť. Obetuje svoj život za Alláha:

Imrán b. Husajn povedal, že za Alláhovým apoštolom (pokoj s ním) prišla žena z Džuhajny, ktorá otehotnela v dôsledku cudzoložstva. Povedala: Alláhov apoštol, urobila som niečo, za čo ma treba potrestať (predpísaným trestom), tak ma potrestaj. Alláhov apoštol (pokoj s ním) zavolal jej pána a povedal: „Správaj sa ku nej dobre a keď porodí, priveď ju za mnou.“ To aj urobil. Potom nad ňou Alláhov apoštol (pokoj s ním) vyniesol rozsudok, zviazali ju jej šatami, vydal rozkaz a ukameňovali ju na smrť. Potom sa pomodlil nad jej (mŕtvym telom). Na to mu Umar povedal: „Alláhov apoštol, pomodlil si sa za ňu, hoci spáchala cudzoložstvo!“ On povedal: „Vykonala také pokánie, že keby sa malo rozdeliť medzi sedemdesiatich mužov z Mediny, stačilo by to. Poznáš lepšie pokánie než toto, kedy obetovala svoj život za Alláha vznešeného?“ (kniha 17, hadís 4207)

Ženy sú nešťastím, zlým znamením:

Umar b. Muhammad b. Zaíd povedal, že počul svojho otca rozprávať príbeh od Ibn Umara, podľa ktorého Alláhov posol (pokoj s ním) povedal: Ak existuje nešťastie, tak sa nachádza v koňovi, v žene a v dome. (kniha 26, hadís 5526)

Vyrozprával Sa'd ibn Málik: Prorok (pokoj s ním) povedal: Neexistuje žiadna škoda, žiadna nákaza a žiadne zlé znamenie; ak v niečom existuje zlé znamenie, tak v dome, v koňovi a v žene. (kniha 29, hadís 3911)

Ženy sú strojmi na plodenie:

Vyrozprával Ma'kil ibn Jasár: Za prorokom (pokoj s ním) prišiel muž a povedal: Našiel som peknú ženu s vysokým postavením, ale neporodila deti. Mal by som sa s ňou oženiť? On povedal: Nie. Prišiel za ním znova, ale zakázal mu to. Prišiel za ním po tretí krát a (prorok) povedal: Ožeň sa so ženami, ktoré sú milujúce a veľmi plodné, lebo vďaka vám (moslimom – pozn. prekl.) počtom prevýšim národy. (kniha 11, hadís 2045)

Žena je neodvratné zlo a sobáš so ženou je ako kúpa otroka:

Vyrozprával Abdulláh ibn Amr ibn al-'As: Prorok (pokoj s ním) povedal: Ak sa niekto z vás ožení so ženou alebo kúpi otroka, mal by povedať: „Ó, Alláh, žiadam ťa o dobro v nej a v povahe, ktorú si jej dal; hľadám v tebe útočisko pred ňou a pred povahou, ktorú si jej dal.“ Keď kúpite ťavu, mali by ste ju chytiť za vrch hrbu a povedať to isté. (kniha 11, hadís 2155)

Ak podnecujete otroka proti jeho pánovi, nie ste dobrý moslim:

Vyrozprával Abú Hurajra: Prorok (pokoj s ním) povedal: Ten, kto podnecuje ženu proti jej manželovi alebo otroka proti jeho pánovi, nie je jedným z nás. (kniha 12, hadís 2170)

Islam ženám sťažuje rozvod:

Vyrozprával Tawban: Prorok (pokoj s ním) povedal: Ak nejaká žena žiada svojho manžela o rozvod a nemá na to dobrý dôvod, nebude môcť ovoňať raj. (kniha 12, hadís 2218)

Ak chcete oslobodiť otroka, osloboďte najprv mužov a až potom ženy:

Vyrozprávala Aiša, Ummul Mu'minin: Al-Kásim povedal: Aiša chcela oslobodiť dvoch svojich otrokov, ktorí boli manželmi. Preto sa na to opýtala proroka (pokoj s ním). Prikázal jej, aby oslobodila skôr muža ako ženu. Rozprávač Nasr povedal: viem to od Abú Alí al-Hanafího z poverenia Ubdajdulláha. (kniha 12, hadís 2229)

Nútený sobáš a nútený rozvod:

Vyrozprával Abdulláh ibn Abbás: V časoch apoštola Alláhovho (pokoj s ním) prijala jedna žena islam; potom sa vydala. Jej (bývalý) manžel potom prišiel za prorokom (pokoj s ním) a povedal: apoštol Alláhov, už som prijal islam a ona to vie. Apoštol Alláhov (pokoj s ním) ju odviedol od jej nového manžela a vrátil ju jej pôvodnému manželovi. (kniha 12, hadís 2231)

Žiadna prostitúcia v islame:

Vyrozprával Abdulláh ibn Abbás: Prorok (pokoj s ním) povedal: V islame neexistuje prostitúcia. Ak niekto robil prostitúciu v predislamských časoch, dieťa bude prisúdené pánovi (otrokyne). Ten, kto si nárokuje svoje dieťa bez platného manželstva alebo vlastníctva, nebude dediť, ani sám nebude zdedený. (kniha 12, hadís 2257)

Podľa správy Medzinárodnej organizácie práce vo švajčiarskej Ženeve z roku 2008 je Saudská Arábia, kolíska islamu a krajina, v ktorej funguje právo šaría, jednou z krajín s najvyššou mierou prostitúcie na svete. Prebieha však tajne.

Syn otrokyne splodený slobodným mužom nesmie nič zdediť:

Vyrozprával Abdulláh ibn Amr ibn al-'As: Prorok (pokoj s ním) v súvislosti človekom, ktorého považovali po smrti jeho otca, ktorému ho prisúdili, za člena rodiny na základe toho, že dediči povedali, že je jedným z nich, rozhodol, že ak bol dieťaťom otrokyne, ktorá patrila otcovi v čase, keď s ňou mal styk, patrí medzi uchádzačov o jeho dedičstvo, no z dedičstva, ktoré sa predtým rozdelilo, nedostane nič; dostane však podiel z dedičstva, ktoré sa ešte nerozdelilo; ale ak sa ho otec, ktorému ho prisúdili, zriekol, netreba ho rátať medzi dedičov. Ak bol dieťaťom otrokyne, ktorú otec nevlastnil, alebo ak bol dieťaťom slobodnej ženy, s ktorou mal nezákonný styk, netreba ho rátať medzi dedičov a nemá zdediť nič, a to ani v prípade, že ten, komu bol prisúdený, si nárokuje jeho otcovstvo, keďže je dieťaťom smilstva, či už bola jeho matka slobodná alebo otrokyňa. (kniha 12, hadís 2258)

Lotéria v islame:

Vyrozprával Zajd ibn Arkam: Keď bol Alí (nech je s ním Alláh spokojný) v Jemene, priviedli za ním troch ľudí. Mali pohlavný styk so ženou počas jedného obdobia čistoty. Dvoch z nich sa opýtal: Priznávate toto dieťa tomuto (mužovi)? Odpovedali: Nie. Potom sa opýtal to isté ich všetkých. Vždy, keď sa opýtal dvoch z nich, odpovedali záporne. Preto medzi nimi losoval a dieťa prisúdil tomu, koho vyžreboval. Stanovil mu dve tretiny krvných peňazí (t.j. cenu matky). O tomto sa potom zmienili prorokovi (pokoj s ním) a ten sa tak smial, že mu bolo vidno stoličky. (kniha 12, hadís 2263)

Žena, ktorej manžel zomrel, nesmie používať mejkap, ani sa obliekať tak, ako sa jej páči. Pre mužov to neplatí:

Vyrozprávala Umm Salama, Ummul Mu'minin: Prorok (pokoj s ním) povedal: Žena, ktorej manžel zomrel, nesmie nosiť šaty zafarbené svetlicami farbiarskymi (usfur), ani červeným okrom (mišk) a ozdobami. Nesmie používať hennu a vodu na oči. (kniha 12, hadís 2297)

Zvláštny príbeh:

Vyrozprávala Aiša, Ummul Mu'minin: Z kmeňa Banú Kurajza nezabili žiadnu ženu, až na jednu. Bola so mnou, rozprávala a od (mimoriadneho) smiechu sa váľala po zemi, zatiaľ čo apoštol Alláhov (pokoj s ním) zabíjal jej ľudí mečmi. Zrazu nejaký muž zavolal jej meno: Kde je? Ona povedala: Tu som. Opýtala som sa: Čo je to s tebou? Ona na to: Urobila som niečo nové. Ten muž ju vzal a odsekol jej hlavu. Nezabudnem, že sa mimoriadne smiala, hoci vedela, že ju zabijú. (kniha 14, hadís 2665)

Diskriminácia zvierat. Zabíjať treba iba čierne psy:

Vyrozprával Džabír ibn Abdulláh: Prorok Alláhov (pokoj s ním) prikázal zabiť psy a zabili sme aj psa, ktorého si so sebou priniesla nejaká žena z púšte. Potom ich zakázal zabíjať a povedal: Obmedzte sa len na čierne. (kniha 16, hadís 2840)

Je zakázané vyjadrovať city:

Vyrozprával Abú Sa'íd al-Chudrí: Apoštol Alláhov (pokoj s ním) preklial nariekajúcu ženu a ženu, ktorá ju počúva. (kniha 20, hadís 3122)

Žena nesmie dať dary nikomu bez súhlasu svojho manžela:

Vyrozprával Abdulláh ibn Amr ibn al-'As: Prorok (pokoj s ním) povedal: Žena nesmie dať dar (z majetku svojho manžela) bez jeho súhlasu. (kniha 23, hadís 3540)

Čo ak má žena rakovinu v intímnych partiách a potrebuje operáciu?

Vyrozprával Abú Sa'íd al-Chudrí: Prorok (pokoj s ním) povedal: Muž by sa nemal pozerať na intímne partie iného muža a žena by sa nemala pozerať na intímne partie inej ženy. Muž by nemal ležať s iným mužom bez spodnej bielizne pod šatami; a žena by nemala ležať s inou ženou bez spodnej bielizne pod šatami. (kniha 31, hadís 4007)

Prísna segregácia z hľadiska šiat podľa pohlaví:

Vyrozprával Abú Hurajra: Apoštol Alláhov (pokoj s ním) preklial muža, ktorý sa obliekal ako žena a ženu, ktorá sa obliekala ako muž. (kniha 32, hadís 4087)

Ibn Abú Mulajka povedal, že keď niekto Aiši spomenul, že nejaká žena nosí sandále, ona odpovedala: Apoštol Alláhov (pokoj s ním) preklial ženy pripomínajúce mužov. (kniha 32, hadís 4088)

V islame je zakázané aj používanie parfumu:

Vyrozprával Abú Músa: Prorok (pokoj s ním) povedal: Ak žena používa parfum a prechádza popri ľuďoch, ktorí môžu zacítiť jej vôňu, je to... (nevhodné slová). (kniha 33, hadís 4161)

(poznámka prekladateľa – je zaujímavé, že Mohamedovi vadil parfum v prípade žien, pretože existuje niekoľko hadísov, podľa ktorých on sám mal parfumy rád a používal ich; pozri napr. hadís Sahíh Bucharí 3:47:756 (prorok neodmietal parfumy ako dar), Sahíh Bucharí 7:72:805 (Aiša parfumovala proroka), Džamí at-Tirmidhí 2:8:991 (Mohamed: najlepšie vonia pižmový parfum)).

Spravodlivosť po islamsky:

Vyrozprával Wa'il ibn Hudžr: Keď v časoch proroka vyšla žena von, aby sa pomodlila, napadol a premohol (znásilnil) ju nejaký muž. Kričala a on odišiel a keď išiel okolo iný muž, povedala: Ten (muž) mi to urobil. A keď išla okolo skupina emigrantov, povedala: Ten muž mi to urobil. Šli a chytili muža, ktorého podozrievali, že s ňou mal styk a priviedli ho za ňou. Povedala: Áno, to je on. Potom ho priviedli ku apoštolovi Alláhovmu (pokoj s ním). Keď sa (prorok) chystal vyniesť rozsudok, muž, ktorý ju (skutočne) napadol, sa postavil a povedal: apoštol Alláhov, to ja som jej to urobil. On (prorok) jej povedal: Choď preč, lebo Alláh ti odpustil. Ale tomu mužovi (ktorého chytili) povedal zopár dobrých slov a o mužovi, ktorý s ňou mal styk, povedal: Ukameňujte ho na smrť. Povedal tiež: Kajal sa tak veľmi, že keby sa podobne kajali ľudia z Mediny, prijal by som to od nich. (kniha 38, hadís 4366)

Svojvoľnosť:

Vyrozprával Abdulláh ibn Umar: Jedna žena bola mojou manželkou a miloval som ju, no Umar ju nenávidel. Povedal mi: Rozveď sa s ňou, ale odmietol som. Umar potom šiel za prorokom (pokoj s ním) a zmienil sa mu o tom. Prorok (pokoj s ním) povedal: Rozveď sa s ňou. (kniha 41, hadís 5119)

Nájde sa po tomto všetkom ešte niekto, kto tvrdí, že islam nie je „tolerantné náboženstvo“? Všetci by sme mali konvertovať na islam, aby sme sa neskôr stretli s prorokom Mohamedom a jeho nasledovníkmi v raji. Na to sa teším! Vy nie?!

Prevzaté z http://www.islam-watch.org/Sami/Women-in-Words-of-Prophet-Muhammad.htm

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára