streda 8. januára 2020

Od roku 1948 zabili moslimovia takmer 10 miliónov moslimov


Marisol Seibold

Prečo to nikoho neštve? Je to dvojaký meter. Ako povedal izraelský vyslanec Dan Gillerman v roku 2008: "Keď kresťania zabíjajú moslimov, sú to križiacke výpravy. Keď Židia zabíjajú moslimov, je to vražda a keď moslimovia zabíjajú moslimov, je to ako diskusia o počasí. Nikoho to v skutočnosti nezaujíma."

A ako si všimol zosnulý Samuel P. Huntington: "Kamkoľvek pozdĺž hranice islamu sa pozrieme, vidíme, že moslimovia majú problém žiť v mieri so svojimi susedmi. Prirodzene z toho vyvstáva otázka, či tento vzor konfliktu z konca 20. storočia medzi moslimskými a nemoslimskými skupinami rovnako platí aj o vzťahoch medzi skupinami z iných civilizácii. V skutočnosti ten vzor neplatí. Moslimovia tvoria jednu pätinu svetovej populácie, ale v 90-tych rokoch mali väčší podiel na medziskupinovom násilí než ľudia z ktorejkoľvek inej civilizácie... Hranice islamu sú krvavé, rovnako ako jeho samotné územia."

Všimnite si tiež ahmadínedžádovskú (aby som vymyslel nový pojem) rétoriku niekdajšieho tureckého premiéra Erdogana. V článku "Prečo mala Golda Meirová pravdu" od Buraka Bekdila pre denník Hurriyet Daily News z 23. augusta 2011 sa píše:

"Je to už viac než dva a pol roka, odkedy premiér Recep Tayyip Erdogan povedal izraelskému prezidentovi Šimonovi Peresovi do tváre, 'Vy (Židia) dobre viete, ako zabíjať.' Premiér Erdogan tiež niekoľko krát vyhlásil, že hlavnou prekážkou mieru v tejto časti sveta je Izrael, pričom židovský štát raz nazval 'hnisavým vredom na Strednom východe, ktorý šíri nenávisť a nepriateľstvo.' Pokúsme sa počas tohto svätého mesiacu Ramadán, plného krvi na moslimských územiach, určiť, kto dobre vie, ako zabíjať.

Ako sa počet mŕtvych v Sýrii blíži každým dňom ku 2000, počet mŕtvych medzi Turcami a Kurdmi neustále rastie a od roku 1984 už prekročil hranicu 40 000, čím oba národy prispievajú k veľkej kaluži krvi zvanej Stredný východ. Počet mŕtvych členov Kurdskej strany pracujúcich, ­teda PKK, len počas tohto Ramadánu v tejto vojne medzi moslimskými Kurdmi a moslimskými Turcami dosiahol 50. Do tohto počtu nie sú započítané obete PKK v Turecku a severnom Iraku, a to kvôli tureckej vojenskej odvete, keďže tie sa len zriedkavo zaznamenávajú presne.

Nech prehovoria fakty. Sudán nie je tradičnou krajinou Stredného východu, preto ignorujme tamojšiu genocídu. Ignorujme tiež masakre medzi Západopakistancami a Východopakistancami (Bangladéšanmi) v roku 1971, s celkovým počtom obetí 1,25 milióna (konflikt známy ako Bangladéšska vojna za nezávislosť, presný počet civilných obetí sa odhaduje na 300 000 až 3 000 000 - pozn. prekl.). Alebo 200 000 mŕtvych v Alžírsku vo vojne medzi islamistami a vládou v rokoch 1991-2006.

Ale jednoduchý výskum zameraný čisto na Stredný východ vám dá jeden milión mŕtvych v moslimskej iránsko-irackej vojne; 300 000 moslimských menšín zabitých Saddámom Husajnom; 80 000 Iráncov zabitých počas islamskej revolúcie; 25 000 mŕtvych v rokoch 1970-71, v časoch hnutia Čierny september, zabitých jordánskou vládou počas jej boja proti Palestínčanom; a 20 000 islamistov zabitých v roku 1982 Asadom starším v Hame. Svetová zdravotnícka organizácia už pred pár rokmi odhadovala, že krviprelievanie Usámu bin Ládina v Iraku si vyžiadalo 150 000 životov.

Vo výskume z roku 2007 Gunnar Heinsohn z univerzity v Brémach a Daniel Pipes, riaditeľ Middle East Forum, zistili, že od roku 1948 bolo násilne zabitých asi 11 miliónov moslimov, z ktorých 35 000 (0,3 percenta) zomrelo počas šiestich rokov arabskej vojny proti Izraelu, alebo jedna z 315 obetí. Pre porovnanie, viac než 90 percent obetí zabili moslimovia."

Treba zopakovať, že arabské krajiny šli do vojny s Izraelom s očakávaním, že židovský štát vyhladia raz a navždy. Ale arabské štáty svoje vojny naďalej prehrávajú.

"Páni Heinsohn a Pipes v strašnom súpise zistili, že celkový počet mŕtvych v konfliktoch po celom svete od roku 1950 predstavuje asi 85 miliónov. Z toho tvoria moslimskí Arabi, zabití v arabsko-izraelskom konflikte, 46 000, vrátane 11 000 počas izraelskej vojny za nezávislosť. To tvorí 0,05 percenta všetkých úmrtí vo všetkých konfliktoch, alebo 0,4 percenta všetkých arabských mŕtvych v arabsko-izraelskom konflikte.

V ďalšom výpočte, ktorý ignoruje jednak 'malé' masakre ako ten, čo prebieha v Sýrii, ako aj ostatné úmrtia počas Arabskej jari, len Saddámov Irak, Jordánsko, Sýria za vlády Asada staršieho, iránsko-iracká vojna, ťaženie bin Ládina v Iraku, iránska islamská revolúcia a turecko-kurdský konflikt privodili smrť 1,65 milióna moslimov spôsobenú moslimami, v porovnaní s menej než 50 000 úmrtiami v arabsko-izraelskom konflikte od roku 1950, vrátane úmrtí počas a po operácii Liate olovo, ktorá prišla po štúdii Heinsohna a Pipesa. Ak nemáte poruke kalkulačku, poviem vám to: 50 000 sú tri percentá z 1,65 milióna.

Golda Meirová, štvrtá izraelská premiérka, alebo skôr 'Matka Izraela', to raz perfektne vystihla, keď povedala, že mier na Strednom východe bude možný len vtedy, 'keď bude láska Arabov ku svojim deťom silnejšia než ich nenávisť voči nám.'"

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára