utorok 20. decembra 2022

Džihád proti... psom


Raymond Ibrahim

Štvrtého novembra 2022 arabský novinár Khaled Abu Toameh napísal na Twitteri:

Starosta Hebronu (palestínskeho mesta) ponúkol 20 šekelov každému, kto v jeho meste zabije psa. Palestínčania vyšli do ulíc, pričom mučili a zabili desiatky psov.

Príspevok sprevádzal obrázok, na ktorom Palestínčania zrejme bili alebo udierali palicami psa. Takéto barbarské správanie voči niekomu, kto sa u nás považuje za „najlepšieho priateľa človeka“, nie je v moslimskom svete ničím výnimočným.

Irán sa pripája

A tak sa 26. júla 2022 objavil ďalší, podobný príspevok: „Krutí vládcovia Islamskej republiky Irán sa rozhodli prepadnúť psí útulok v púšti a zabiť všetkých 300 psov, o ktoré sa starali dobrovoľníci. Prežilo len niekoľko psov. Celý útulok sa zmenil na krvavý kúpeľ.“

Podľa ďalšieho príspevku, čo sa objavil o deň neskôr, sa zdá, že krvavý kúpeľ bol oveľa väčší: „Nemilosrdný režim v Iráne prepadol psí útulok a zabil viac ako 1700 túlavých psov chránených dobrovoľníkmi. Prežilo len veľmi málo psov. Táto dobrovoľníčka v slzách drží mŕtveho psa a hovorí, 'Tento bol najzraniteľnejší a najposlušnejší.'“

Upiecť na smrť v prepravkách

A pár dní predtým, 10. júla 2022 v Katare:

Skupina ozbrojených mužov vtrhla do zabezpečeného zariadenia v Katare slúžiaceho na kŕmenie a prichýlenie túlavých psov, pričom 29 z nich zabili a ďalších zranili kvôli tvrdeniam, že jeden z nich pohrýzol dieťa jedného z mužov.

...Neidentifikovaní ozbrojenci sa pred vstupom do zabezpečeného areálu továrne, kde sa o túlavé psy stará komunita, vyhrážali ochrankárom zbraňami. Predpokladá sa, že útočníci potom zastrelili 29 psov vrátane šteniat, pričom ďalšie ťažko zranili... Zdroj opísal incident ako „strašný“ a keď skupina mužov strieľala na bezbranné zvieratá, ľudia sa bežali schovať. Zdroj dodal, že po streľbe sa množstvo zvierat stále nenašlo a miestni sa obávajú, že sa skrývajú, možno s hroznými zraneniami... Zvieratá pre nikoho nepredstavovali hrozbu a bolo o ne dobre postarané. Jedno šteniatko bojuje o prežitie pod dohľadom veterinára.

V podobných príbehoch by sa dalo pokračovať ďalej – v auguste 2021 Taliban zabránil záchrane 173 mačiek a psov a radšej sa pozeral, ako sa „upečú na smrť vo svojich cestovných prepravkách“ – ale pointa by mala byť jasná.

Toto by neschválilo žiadne náboženstvo. Naozaj?

Iste, nie všetci moslimovia sú voči psom nehumánni. Napríklad Združenie pre zvieratá a životné prostredie v Betleheme, jediný zvierací útulok na Západnom brehu, vydalo vyhlásenie odsudzujúce nedávne „krvavé ťaženie“ starostu Hebronu, ktoré „vyústilo do zabitia mnohých psov, a to zastrelením, obesením, týraním či zrazením autami. To, čo sa dnes stalo, je za hranicou ľudskosti a etiky,“ pokračovalo združenie a dodalo, že „takéto barbarské činy voči nevinným zvieratám by neakceptovalo žiadne náboženstvo.“

Tu sa k tomu dostávame: Je to pravda? Neakceptuje žiadne náboženstvo – vrátane toho spomínaného, teda islamu – „takéto barbarské činy voči nevinným zvieratám“?

Mohamed nenávidel psy, preto ich nenávidia aj mnohí moslimovia

Aby sme odpovedali na túto otázku, ako aj na všetky otázky týkajúce sa toho, čo je a čo nie je islamské, musíme sa obrátiť na islamského proroka, Mohameda. A ako to už býva, on psy nenávidel – až do tej miery, že vyzýval na ich svojvoľné vyhubenie. Podľa Abdulláha bin Omara, ako je zaznamenané v kánonickej (teda sahíh) zbierke hadísov al-Muslima:

Posol Alláhov prikázal zabíjať psov, a tak sme vysielali (mužov) do Mediny a jej priľahlého okolia a neušetrili sme žiadneho psa, ale radšej sme ho zabili.“ (preklad arabského textu)

Mohamed neskôr svoje rozhodnutie prehodnotil a psom, ktoré sú užitočné – pasením, lovom alebo strážením – dovolil nerušene existovať, hoci nenávisť voči nim zostala: anjeli, varoval prorok Alláhov, nikdy nenavštívia, a teda ani nepožehnajú domy, kde chovajú psy.

Skrátka, ako sa uvádza v jednej islamskej fatwe, čiže islamskom výnose, proti psom:

Musíme zabezpečiť, aby sa moslimovia aj naďalej stavali ku psom odmietavo, a to aj napriek tomu, čo zvyknú robiť kuffár (západní neveriaci) a čo si niektorí moslimovia osvojili z ich zvykov.

Smola pre slepých západniarov s vodiacimi psami

Napriek tomuto všetkému a preto, že Západ musí predstierať, že každé obvinenie voči islamu musí byť falošné, zostáva spoluvinníkom pri zneužívaní psov. Podľa jednej správy: „Americká vláda vynakladá milióny dolárov na výcvik psov na vyhľadávanie bômb, ktoré sú nevyhnutné pre federálne a miestne orgány činné v trestnom konaní, ale niektoré z nich sú darované cudzím krajinám, ktoré ich zneužívajú.“ Na zozname krajín sú Bahrajn, Libanon, Egypt, Indonézia, Maroko a Sýria – všetko krajiny s moslimskou väčšinou.

Navyše, táto nevraživosť voči psom dosiahla a spôsobuje problémy aj na Západe. Čoraz častejšie sa objavujú správy o moslimských taxikároch v Európe, Kanade, Austrálii a dokonca aj v USA, ktorí odmietajú obslúžiť nevidiacich cestujúcich, lebo ich sprevádzajú vodiace psy.

Títo moslimovia sa nevyhýbajú ani priznaniu zdroja svojej diskriminácie. Napríklad, pri niekoľkých rôznych príležitostiach v Spojenom kráľovstve bolo jednému slepcovi zabránené nastúpiť do taxíkov, pretože ich moslimskí vodiči odmietli jeho vodiaceho psa. Jeden z nich, Abandi Kassim, uviedol ako dôvod odmietnutia „moje náboženstvo“.

Mimochodom, vzhľadom na to, že niektoré islamské učenia a spisy tvrdia, že život nemoslima, neveriaceho, má rovnakú hodnotu ako život psa, niet divu, že islam nariaďuje nenávisť voči všetkým nemoslimom.


Prevzaté z https://stream.org/the-jihad-on-dogs/

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára