utorok 3. marca 2020

Výskum: Islam je skutočne najnásilnejším náboženstvom na svete


Nicolai Sennels


Dánska lingvistka Tina Magaardová spolu s niekoľkými výskumnými asistentmi strávila tri roky skúmaním textov desiatich najväčších náboženstiev. Cieľom bolo zistiť, či niektoré z náboženstiev podnecuje násilie.

Záver bol jasný: "Islamské texty sa zjavne líšia od ostatných náboženských textov, keďže vo veľkej miere vyzývajú na násilie a agresiu proti prívržencom iných vierovyznaní. Sú v nich tiež priame výzvy k teroru... Navyše, v Koráne sú stovky výziev k boju proti ľuďom ostatných vierovyznaní."

Verše sú veľmi jednoznačné a bez zmierňujúceho kontextu. Jedným z veršov zaoberajúcich sa nemoslimami je: "Keď stretnete neveriacich, údery na krky im zasaďte. Až im silné rany zasadíte..." (Korán 47:4).

Násilie v praxi

Islam nie je najnásilnejším náboženstvom na svete len vo svojich textoch. Veľká štúdia založená na podrobných rozhovoroch so 45 000 subjektmi potvrdzuje, že je tiež najnásilnejším náboženstvom v praxi.

Štúdia ukazuje, že islam je jediným náboženstvom na svete, v ktorom sa ľudia stávajú tým násilnejšími, čim viac v neho veria.

Teror

Fakt, že islam je najnásilnejším náboženstvom na svete, je s najväčšou pravdepodobnosťou dôvodom, prečo spáchali moslimovia od 11. septembra 2001 viac než 27 000 smrtiacich teroristických útokov v mene islamu. To zodpovedá približne 2000 útokom ročne alebo piatim denne (údaj pochádza zo stránky www.thereligionofpeace.com a bol aktuálny v čase písania článku, teda v roku 2015; v čase prekladania tohto článku stránka uvádza počet 36 475 útokov - pozn. prekl.).

Ďalším faktom je, že počet moslimov v západnom svete sa dramaticky zvyšuje a že sa stávajú zbožnejšími: 75 percent európskych moslimov si myslí, že texty najnásilnejšieho náboženstva na svete treba brať doslovne.

To je pravdepodobne dôvod, prečo nevidí 80 percent mladých Turcov v Holandsku "nič zlého" na džiháde proti nemoslimom. A tiež dôvodom, prečo 27 percent mladých Francúzov a 14 percent mladých Britov vo veku do 25 rokov sympatizuje s genocídnym terorom organizácie Islamský štát. S najväčšou pravdepodobnosťou tam patrí veľká väčšina mladých moslimov v týchto dvoch krajinách.

Európa bude čoskoro čeliť svojej najväčšej výzve.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára