nedeľa 25. decembra 2016

10 tipov, ako čeliť islamu


Nicolai Sennels, psychológ


1) Bojujte proti všetkým typom šaríe, zastavte ich a obmedzte ich

Islamské právo, šaría, je proti sekulárnym, demokratickým zákonom a humanistickým hodnotám. Nielen, že diskriminuje moslimky, ale požaduje od moslimov, aby aktívne vzdorovali demokracii a aby bojovali, zotročovali a zabíjali nemoslimov. Vpustením šaríe do našej spoločnosti, bez ohľadu na to, v akých malých množstvách, dávame vodu na mlyn systému, ktorého najvyšším cieľom je naše zničenie. Vysiela to tiež vítací signál islamským fundamentalistom, že môžu prísť a žiť bez toho, aby sa museli asimilovať do našej spoločnosti a hodnôt. Vysiela to signál tak moslimom ako aj nemoslimom, že demokratické, humanistické hodnoty majú menšiu hodnotu než cudzie a stredoveké náboženské zákony brutálneho náboženstva.

Príklady šaríe:

- halal, miestnosti na modlenie len pre moslimov, islamské prázdniny a tradície vo verejných inštitúciách
- islamské pokrývky tváre (burky a nikáby) na verejných miestach
- islamské závoje ako súčasť verejných uniforiem
- dominovanie islamskej architektúry v našich mestách

2) Zastavte mešity

Mešity šíria doslovný výklad islamských posvätných kníh. Odmietajú sa dištancovať od zločinných aspektov Koránu a Mohameda. Namiesto toho ich kážu ako božské pravdy. Takže mešity fungujú ako zhromažďovacie body pre islamských fundamentalistov a vyvíjajú sociálny nátlak na umiernenejších moslimov, aby dodržiavali šaríu dôslednejšie.
Musíme žiadať, aby mešity aktívne a postupne odsudzovali pasáže z islamských svätých kníh, ktoré vyzývajú - alebo dokonca nariaďujú - zločinné správanie. Vo väčšine krajín sa toto dá urobiť s odkazom na ústavné zákony zakazujúce náboženstvá alebo organizácie šíriace posolstvo násilia alebo verejného neporiadku.

Musíme tiež šíriť znalosti o knihách, ktoré mešity, imámovia a islamské organizácie kážu ako božské pravdy každý piatok uprostred našej zraniteľnej, demokratickej spoločnosti.

3) Podporte slobodný prejav: využívajte ho!

Jediná vec, ktorej sa islam bojí tak ako svedomitej, usilovnej a dostatočnej policajnej sily (ktorú čoskoro posilní armáda), je pravda. To preto je väčšina moslimov proti slobodnému prejavu: pretože nám umožňuje odhaľovať zločinné zámeru islamu a odmietnuť požiadavky moslimov na zvláštne zaobchádzanie ako kultúrny imperializmus.

Preto musíme podporovať slobodný prejav a neexistuje iný skutočný spôsob, ako to robiť, než ho aktívne využívať na kritiku islamu. Ak je to možné, verejne a bez skrývania svojej tváre a mena.

4) Zastavte moslimskú imigráciu

Islam sa šíri prostredníctvom emigrácie. Korán dokonca sľubuje hojnosť a božskú odmenu za emigráciu pre vec islamu: "Ktokoľvek sa vysťahuje kvôli ceste Alláha, ten nájde na zemi mnohé iné možnosti a priestor.", hovorí Korán. "A kto opustí svoj dom a vysťahuje sa k Alláhovi a jeho poslovi a zastihne ho pri tom smrť, toho odmeniť pripadá Alláhovi a Alláh je odpúšťajúci a milosrdný." (4:100)

Bez moslimskej imigrácie a utečencov by Európa nemala obrovské problémy s ekonomikou, bezpečnosťou a kultúrnym zničením, ktoré má dnes a ktoré sa šíri do východnej Európy a USA, čiastočne ako výsledok úspešných snáh islamských teroristov vytvoriť veľké prúdy utečencov.

Musíme trvať na plnej hraničnej kontrole, úplnej národnej kontrole so zákonmi o imigrácii a utečencoch (odporujúcich EÚ a OSN) a úplnom zastavení islamskej imigrácie (vrátane zlučovania rodín). Trpká skúsenosť ukazuje, že je nemožné integrovať islamskú kultúru dostatočne. Výsledkom sú zničujúce ekonomické problémy a vytvorenie paralelnej spoločnosti s extrémnou mierou kriminality, slúžiacimi ako semenisko pre teroristov a šírenie šaríe na úkor sekulárneho práva.

5) Dajte ľuďom niečo, za čo sa postavia

Väčšina Západniarov sa obáva islamu a moslimskej imigrácie. Ale kvôli strachu o tom väčšina ľudí nehovorí. Pre odstránenie tohto strachu je dôležité upovedomiť ľudí, že ich názor podporujú mnohí ďalší a že jestvujú silné, solidárne komunity a hnutia, za ktoré sa môžu ľahko postaviť. Jedným z veľmi úspešných hnutí sú demonštrácie nemeckého hnutia PEGIDA. Takže nájdite spôsob, ako ľudí upovedomiť, že nie sú sami so svojou averziou voči islamu a že jestvujú normálni, spriaznení občania, ku ktorým sa môžu pridať, s ktorými sa môžu podeliť a spolupracovať.

A dajte ľuďom niečo, za čo sa môžu postaviť: slogany, symboly, odber informačných bulletinov (newsletter), petície, strany, organizácie a hnutia, odvážne hovorkyne a hovorcov, demonštrácie, blogy a skupiny v sociálnych médiách.
Buďte inšpirujúcim príkladom tým, že ukážete odvahu, budete dobre informovaný a budete konať bez hnevu.

6) Aktivujte náboženské a politické inštitúcie

Toto je v podstate o lobingu. Skontaktujte sa s náboženskými spoločnosťami, cirkvami a politickými a ekonomickými think tankami a organizáciami. Ukážte im, že z kritiky islamu môže mať prospech ich vlastná vec (islamské prenasledovanie kresťanov, moslimovia voliaci ľavicu a stojaci miliardy, moslimky sú utláčané, kvôli mešitám sa ceny neďalekých bytov znižujú - atď.). Je množstvo dôvodov, preto by sa politické skupiny a inštitúcie mali obávať - a nahlas vyjadrovať proti - islamu a moslimskej imigrácii. Pošlite im listy a knihy, požiadajte ich o stretnutie, pridajte sa do ich skupiny na Facebooku a začnite - pomaly a opatrne - zverejňovať na ich stránke kritické materiály o islame. Zistite, či by boli ochotní zaslať váš materiál svojim členom - alebo im pomôžte vytvoriť ich vlastný materiál kritický voči islamu. Ak budete mať šťastie, môžete získať naozaj dobré kontakty v médiách alebo etablovaných stranách či uznávaných organizáciách.

7) Začnite blogovať - každý deň!

V mnohých krajinách je katastrofálny nedostatok blogov. Čo je pri blogoch dôležité: zverejňujte materiály každý deň (aby ste zvýšili návštevnosť a záujem), vytvorte odber noviniek cez email a zjednodušte ľuďom prihlásenie sa ku nim (môžete vytvoriť svoj odber noviniek napríklad len z 10 najnovších príspevkov), uvádzajte odkazy na pôvodné zdroje, držte sa faktov, nie emočných výbuchov, zachovávajte triezvy jazyk a blokujte rasistov a nacistov, aby nemohli komentovať. Nájdite svoj blogovací materiál na Facebooku a medzinárodných blogoch ako gatesofvienna.net, thereligionofpeace.com, europenews.dk, jihadwatch.org, pamelageller.com a 10news.dk.

Čokoľvek zverejníte, uistite sa, že to rozšírite tiež na Facebooku (vo viacerých skupinách, ak je to možné) a Twitteri. Požiadajte vášho technicky nadaného priateľa, aby urobil nejaké SEO (optimizáciu pre internetové vyhľadávanie - pozn. prekl.) a ak budete chcieť, vytvorte blogerskú komunitu, kde budete zdieľať pracovnú záťaž hľadania, prekladania, zverejňovania a šírenia správ.

8) Demonštrácie

Ak máte tú možnosť, konanie demonštrácií môže byť veľmi efektívne. Často priťahujú pozornosť médií, mobilizujú ľudí a môžu vyslať silný signál politikom (najmä ak sa vám podarí upútať pozornosť novinárov). Použite Facebook, aby ste ju oznámili, nezabudnite získať povolenia od polície a miestnej samosprávy, vytvorte symboly a veľký čelný transparent. Nájdite dobrých/slávnych rečníkov a zvážte uskutočnenie nie len jednej demonštrácie, ale ich série, napríklad každý pondelok alebo v prvý pondelok každého mesiaca.

Môžete si tiež zvoliť, že budete také demonštrácie robiť pred mešitami, parlamentom alebo inými miestami, kde môžu pritiahnuť viacej pozornosti relevantných ľudí.

9) Píšte listy redaktorovi - a pokračujte v tom

Keby médiá neboli také zdržanlivé v informovaní o povahe islamu a následkoch moslimskej imigrácie, súčasná hrozba pre slobodu a bezpečnosť by nebola na dnešnej úrovni. Čím skorej budú naši voliči presvedčení, že zaplnenie našich parlamentov odvážnymi ženami a mužmi, ktorí sú ochotní bojovať proti vplyvu islamu, konvenciám OSN o imigrácii a zákonom EÚ o otvorených hraniciach, tým väčšia je šanca na úspešný výsledok pre každého. Novinári a redaktori nie sú šťastní keď majú informovať o veciach, ktoré svojvoľne držali ako tajomstvo, aby nepodnietili nijaké "zlé" myšlienky u obyvateľov. Môžeme pomôcť zaplniť informačnú priepasť tým, že redaktorom pošleme listy. Stránky venované názorom sú najčítanejšími časťami v novinách a ak list aj nevytlačia, stále sme vyslali signál redaktorovi, že ich čitateľov zaujíma táto konkrétna téma (a ak chcú predávať noviny, urobia lepšie, keď budú písať o veciach, ktoré ich čitateľov zaujímajú). Treťou výhodou je, že formulovaním takých listov si človek zdokonaľuje myšlienky a schopnosť obhajovať slobodu a argumentovať proti jej nepriateľom. Začať môžete takto:

a) Nájdite emailovú adresu pre listy redaktorovi.

b) Vždy píšte o súčasných záležitostiach. Môžu to byť utečenecké kvóty EÚ, nedávne vyjadrenie politikov, čerstvé štatistiky kriminality imigrantov atď.

c) Píšte presne - krátko a presne. 2-5 viet by malo stačiť. Dlhšie články môžu byť vynikajúce, ale je ťažšie donútiť redaktora, aby ich vytlačil v novinách. Príklad: "Jediné riešenie problému s utečencami, ktoré by bolo prospešné pre obe strany, je poslať všetkých späť a vybudovať vhodné tábory v ich vlastných regiónoch. Takýmto spôsobom budú nádejní imigranti odrádzaní od toho, aby nechali svoje rodiny samé v nebezpečných podmienkach a podnikli dlhé a často smrtiace cesty. Môžeme poskytnúť jedlo a bezpečnosť pre desiatky ľudí za tie isté peniaze, aké sú potrebné na ubytovanie jedného človeka hľadajúceho azyl tu, v našej krajine. Hlasujem za zatvorenie hraníc, poslanie utečencov späť a za pomoc pre nich v ich vlastných regiónoch, kde sa môžu cítiť viacej doma vo svojej kultúre a jazyku."

d) Pridajte odkazy na dokumentáciu.

e) Ak je to potrebné, použite falošný email, meno a adresu.

f) Pošlite skrytú kópiu relevantným priateľom, aby sa inšpirovali.

g) Skopírujte a pridajte svoje listy do sekcie komentárov na online spravodajských stránkach a blogoch - aby ste maximalizovali úžitok vašich snáh. Môžete ich tiež poslať relevantným politikom alebo ich zverejniť na Facebooku atď.

h) Zistite, ako skontrolovať, či noviny vytlačili váš list - a nezabudnite osláviť, keď ho vytlačia (mne vytlačia asi jeden z troch listov - doteraz ich mám v novinách viac než 700).

10) Ochraňujte vnútornú úroveň

Mnoho ľudí v Európe a tiež niekde vo zvyšku Západu sa pripravuje na život v násilnejšej spoločnosti. Vo Švédsku stúpa predaj zbraní, v Nemecku je vypredaný paprikový sprej a čoraz viac žien a mužov sa učí sebaobranu. Snáď sa mnohí pridajú k národnej garde svojej krajiny.

Človek nemôže urobiť chybu pri ničom z tohto, pokiaľ sa to všetko deje v rámci demokratického práva. Ale pri robení všetkých týchto vonkajších aktivít by sme tiež mali pamätať na naše vnútorné hodnoty a rozvoj. Čo sme a čím sa stávame vnútri bude budúcnosťou ďalších generácií. Nespočetne veľa vecí sa dá oznámiť prostredníctvom kníh a počítačov. Ale prenos hodnôt a názorov na naše vnútorné a najhlbšie úrovne je možný len prostredníctvom spojenia človeka s človekom: od človeka k človeku, od rodičov k deťom, od jednej generácie k ďalšej. Preto musíme nielen ochraňovať našu vnútornú spoločnosť a kultúru, naše demokratické práva a humanistické normy. Musíme tiež ochraňovať náš vnútorný život, a tu sú hnev a strach veľkými prekážkami. Profesionálny policajt a nahnevaný alebo hrozivý policajt sú dvomi celkom odlišnými vecami.

Jedným veľkým problémom je, že nezodpovední politici a naša lenivosť a pripútanosť k pohodlnému životnému štýlu umožňujú, že sa veci tak veľmi vymknú, že môžeme cítiť potrebu týrať samých seba, aby sme napravili historickú chybu nášho vodcu.

Ak vyjdeme z tejto zrážky civilizácií s väčším hnevom vo svojich mysliach a menším rešpektom pre ľudskú dôstojnosť, stratíme samotný základ toho, za čo bojujeme.

Preto by sme sa nemali považovať len za vonkajších ochrancov spoločnosti. Musíme tiež pamätať, že na veľmi hlbokých, psychologických úrovniach prenášame dôležité ľudské vnútorné hodnoty a postoje, ktorým trvalo stáročia, kým sa uskutočnili a vykryštalizovali.

Je psychologickým faktom, že naše emócie sú najsilnejším riadiacim faktorom našich činov. Inými slovami: ľudia sa správajú tak, ako sa cítia. Keď sa ľudia správajú zle, je to znakom bolestivých vnútorných stavov alebo veľmi zlých myšlienok, ktoré ich povedú k zaplneniu vlastného života a mysle utrpením. To neznamená, že by sme sa mali hanbiť za zle sa správajúcich moslimov a zostať pasívnymi, zatiaľ čo oni sa pokúšajú kompenzovať nízke sebavedomie, zbaviť sa bolesti, hnevu alebo sexuálnej frustrácie, alebo bojovať za božskú odmenu tým, že ubližujú druhým. Človek by mal zastaviť ich správanie a dúfajme, že s maximálnym pedagogickým efektom. Ale vždy s minimálnymi škodami a s čo najmenším možným hnevom. Môžeme to urobiť tak, že sa budeme držať túžby, že budú šťastní v budúcnosti - možno vzdialenej - a teda jedného dňa nájdu prebytok a postoj, ktoré budú základom pre pozitívnejšie skutky a ktoré naplnia ich životy a okolie ostatných väčšou láskou a šťastím. Skrátka: Treba urobiť omeletu, ale treba s čo najmenej rozbitými vajcami a s nepretržitou túžbou po dlhodobých situáciách výhodných pre každého. Toto nenecháva žiadny priestor pre zbytočnú brutalitu alebo pocity pomsty či nenávisti.

Udržanie štýlu v ťažkých časoch si vyžaduje pokojnú myseľ, zrelý a múdry súcit a veľmi široký rozhľad, ale popri robení toho, čo je nevyhnutné vonku nesmieme nikdy zabudnúť ochraňovať svoj vlastný ľudský rozvoj a našu najvyššiu túžbu po šťastí všetkých ľudí. Keby sa človek mal ocitnúť v situácii, kde je potrebná agresia, najlepšou vnútornou podporou je pravdepodobne pomyslieť si, že to človek robí v prospech ostatných a aby zastavil svojho protivníka a zabránil mu v spôsobení ďalšieho ublíženia ostatným a sebe.

Neexistuje iný spôsob ochrany nášho vnútorného, kultúrneho prenosu než jeho pestovaním, žitím a tým, že budeme ukazovať ostatným príklad, že je skutočne možné zostať takým aj v búrlivých časoch. Takže domáhajte sa a žite v súlade so sebou a zodpovednosťou vašej generácie. A buďte tou odvahou, radosťou a láskou, ktoré túžite, aby budúce generácie zažili a na ktorých aby vybudovali svoj život a spoločnosť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára